Реклама
Реклама
Реклама

Што да сторите ако паричната казна се плати, а случајот се пренесува на извршителите (дошло писмо)

 1. Причини
 2. Начини за решавање на проблемот
 3. Испраќање чек преку Интернет
 4. Однесување при исполнување на извршители

Возачите може да се прашаат што да прават ако казната е платена, а случајот веќе е пренесен на извршителите. Најголем дел од проблемите се јавуваат затоа што едно лице користи електронски систем за пресметка. Удобно е, бидејќи е лесно да се плати со него, и, по правило, информациите за пренос на средствата веднаш им се познаваат на вистинските луѓе. Сепак, тоа може да се случи и да не успее, а потоа излегува дека лицето не му платило парична казна на сообраќајната полиција. Поради ова, постои известување од извршителите кои ги плашат луѓето.

Поради ова, постои известување од извршителите кои ги плашат луѓето

Причини

Постојат ситуации кога некој едноставно заборава да ја врати паричната казна и одеднаш сфаќа дека неговиот случај сега го разгледува судот Постојат ситуации кога некој едноставно заборава да ја врати паричната казна и одеднаш сфаќа дека неговиот случај сега го разгледува судот. Но, ако дојде до писмо од извршителите, а лицето е сигурно дека ги префрла парите, тогаш може да има различни причини за таква непријатност. Прво на сите, можно е електронски неуспех во банкарскиот систем. Поради него, државните органи сметаат дека лицето не ги испратило средствата, и како резултат на тоа, случајот го префрла на суд.

Ситуацијата, исто така, може да се случи ако лицето избра бескрупулозната организација да ја плати казната. Некои малку познати банки можат долго време да префрлаат пари или дури да направат грешка во текот на постапката. Како резултат на тоа, едно лице станува должник.

Исто така вреди да се размисли дека има грешки директно во центарот за управување со плати. Да претпоставиме дека едно лице одеднаш ги префрлило средствата на неколку детали. И поради тоа, системот не можеше да ја одреди нивната цел и крајна точка. Како резултат на тоа, јавните служби се привлечени од случајот со извршители.

Не е толку важно што причина го предизвика проблемот. Главната работа е на лицето да ги преземе правилните мерки навреме за да избегне нови тешкотии поради туѓа грешка. Затоа, веднаш штом писмото доаѓа од судски извршители, веднаш мора да почне да дејствува.

Начини за решавање на проблемот

Прво, едно лице треба да размисли дали навистина плаќа одредена парична казна Прво, едно лице треба да размисли дали навистина плаќа одредена парична казна. Можеби мораше да ги префрли парите на неколку места одеднаш, и едноставно заборави на еден од потребните придонеси. Тогаш не обвинувајте го системот или државните работници. Меѓутоа, ако постои цврста сигурност при плаќањето на паричната казна, тогаш може да има грешка од страна на системите за трансфер на пари. Веќе ќе треба да му докаже на сообраќајната полиција својот случај.

Како да се дејствува:

 1. Веднаш треба да барате потврда за пренос на средства. Во случај кога е направена безготовинска спогодба преку веб-страницата на Државните служби, проверката мора да биде во електронска пошта или во мобилниот телефон. Ако приемот е хартија, тогаш важно е да се чува додека не се провери трансферот на средства на државните органи. Бидејќи во спротивно ќе биде тешко да се докаже нешто.
 2. Сега треба да ја посетите сообраќајната полиција на местото на регистрација на автомобилот. Треба да се оди со потврда, ако, се разбира, тоа е. Таму ќе треба да го поправите фактот за пренос на средства. Вработениот ја проверува проверката и потоа го евидентира трансферот на пари. Понатаму ќе има знак дека лицето ја плати казната.
 3. Исто така, се случува самата банкарска институција да контактира со лицето за да го пријави проблемот. Во овој случај, ќе треба да одите кај сообраќајната полиција за да бидете сигурни дека парите достигнале.
 4. Може да се случи дека извршителите ќе дојдат исправени дома за неплаќање. Во таква ситуација, ќе биде неопходно да се посети нивната службена станица. Покрај тоа, мора да испратите потврда до FSSP. И писмото мора да биде регистрирано.

Тоа е важно! Со потврда, едно лице ќе може лесно да го докаже фактот дека тој, всушност, ја изгаснал паричната казна. И во таква ситуација никој нема да го присили повторно да ги префрли парите.

Затоа, не молчи ако одеднаш има непријатна ситуација со извршителите. Запомни за своите права и да ги браниме за да не трошиме пари поради грешките на другите луѓе.

Испраќање чек преку Интернет

Сега е можно да се испрати потврда за плаќање на парична казна користејќи веб-страница на сообраќајната полиција Сега е можно да се испрати потврда за плаќање на парична казна користејќи веб-страница на сообраќајната полиција. Оваа опција ќе заштеди време и брзо ќе го реши проблемот. Лицето треба да ги следи упатствата за правилно извршување на ова дејство.

Што да направите:

 1. Посетете го веб-сајтот на сообраќајната полиција, најдете ја колоната "Можности" и изберете ја линијата "Насока на третман". Треба да ја изберете оваа ставка, а потоа да најдете информации за плаќање парична казна. После тоа, ќе треба да кликнете на "Оди до пополнување на формуларот за апликација за барање".
 2. Сега треба да го изберете регионот и вашиот локалитет.
 3. Лицето е должно да ги пополни податоците за контакт и други информации кои ќе бидат присутни таму. Бидете сигурни да прикачите слика на потврдата. Сега можете да ја испратите вашата жалба.

Апликацијата ќе се разгледува до 30 дена. Ако ненадејно нема одговор, тогаш може да се пожалите за неактивноста на овластените вработени. Бидејќи според законот, тие мора да размислат за третман.

Однесување при исполнување на извршители

Лицето може да доживее таква ситуација, што неговата жалба нема да се разгледува на време. Поради ова, ќе има таков проблем како посета на извршители во местото на живеење на должникот. Не треба да се плашите, уште помалку да ја затворите вратата пред нив или едноставно да не одговорите на удар. Било разумно лице не треба да се крие од овие луѓе, инаку ќе има нови проблеми.

Неопходно е да се пуштат во судски извршители и да разговараат со нив учтиво, објаснувајќи ја ситуацијата. Ако во домот има потврда, тогаш мора да се покаже дека ги потврдува вашите зборови. Во овој случај, извршителите ќе направат копија од чекот, а потоа го затвораат случајот по ова прашање.

Треба да се сфати дека понекогаш постојат и бескрупулозни луѓе кои ги користат своите овластувања за нелегални активности. Тие можат да понудат да платат парична казна на самото место, дури и ако тоа веќе е отплатено. Или тие можат да го уапсат имотот без право да го сторат тоа. Во таква ситуација, лицето нужно мора да се жали на високиот судски извршител или на обвинителството. Бидејќи овие акции се спротивни на законот.

Сумирајќи, може да се забележи дека лицето мора да го брани својот случај, ако навистина ја изгасне казната. Се случуваат грешки, но поради нив не треба да страдаат граѓани кои верно ги префрлаат парите. Запомнете дека законот ќе биде на ваша страна ако има докази.