Реклама
Реклама
Реклама

Кој ги гледа моите приказни vkontakte. Како да се направи историјата на VKontakte од компјутер

 1. Како да додадете историја на Vkontakte
 2. Како да се направи историја во Вконтакте 2017
 3. Како да направите историја во Vkontakte од компјутер
 4. Историја во VK од компјутер

Денес ќе дознаете за новата функција во мобилна апликација VK - приказни. Ние ќе ви кажам во детали за тоа како да се направи историја во Vkontakte . Па, да почнеме. Способноста да се појави не се појави толку одамна, само пред неколку месеци. Тие мислеа на развивачите на социјални мрежи како нова функција , со кои можете да им честитате на вашите пријатели или претплатници Vkontakte на одмори. Или кажи им на луѓето што ти се случило во текот на денот. Зошто само еден ден, или поточно, последниот ден? Бидејќи, според идејата на креаторите на новата функција, гледањето на историјата ќе биде достапно само 24 часа. По овој период, сите приказни се бришат. Слично на приказните на Instagram, за кои зборувавме порано на страницата . Многу корисници на VC веќе успеале да ја "фатат" социјалната мрежа во кражба на идеите на Instagram. Но, вреди да се напомене дека Инстаграм се "позајми" оваа функција од Snapchata.

Одете на адресата што ја гледате на екранот погоре. Таа ја опишува новата карактеристика. Вреди да се каже дека приказните во Вконтакте не се само збир на заробени фотографии. Во прилог на слики, можете да додадете кратки видеа на вашата приказна. Должината на видеото не треба да надминува 12 секунди. Исто така е можно да ги потпишете вашите фотографии, да додадете графити и емотикони. Сето ова ќе ви помогне подобро да ја откриете суштината на она што се случува. VK корисниците ги сакаат овие "чипови", па вашата приказна ќе добие повеќе погледи и, соодветно, ќе добиете повеќе сака. За да нарачате голем број на Vkontakte допаѓа, во нашата агенција.

Сега продолжуваме да го разгледуваме алгоритам за додавање на историјата на VC. За ова:


За ова:

 • Допрете го копчето со стрелка, како што е прикажано на Слика 1 подолу.
 • Обележете ја ставката "Во историјата" и допрете го копчето "Испрати" (2 - на сликата подолу).


Обележете ја ставката Во историјата и допрете го копчето Испрати (2 - на сликата подолу)Во контакт, релативно неодамна, можност да ги споделите со пријателите и претплатниците "Приказни". За што станува збор? Приказни - кратко видео, кое трае до 12 секунди, во кое можете да објавувате фотографии, налепници, кои обезбедуваат VKontakte, како и видео клипови. Се разбира, ова не е новина меѓу нив социјални мрежи и апликации (истото е направено на Instagram долго време), но за VKontakte ова е прв пат овој формат да се користи.
Приказната се чува максимум 24 часа за да не се заглави лентата и да се прикажуваат само актуелните настани и може да се испрати во лични пораки до избраниот круг на луѓе. Оној кој го создаде видео, во текот на кој го отвори и колку погледи. Листата на достапни приказни за вашите пријатели е во вестите и секогаш ќе биде пред вас. Вие не можете да го отстраните преку поставките, односно исклучување на приказни ако тие се вознемирени сте прилично проблематични. Тие ветија дека ќе остават приказни само на главната табла за вести, но лично воопшто ме прогонуваат. Дозволете ни да се свртиме кон прашањето за создавање приказна.

Како да додадете историја на Vkontakte

Историјата може да се додаде само на сопствениците на iPhone и андроид. Од компјутерот за да се создаде приказна во моментот не може.
За жал имам прозорец телефон , на што немам можност да создадам приказна. Затоа, нема да има слики од екранот, ќе речам само таму каде што е лоцирано копчето.
Одете во делот за вести и ќе видите приказни за пријатели.

Лево ќе биде истото копче. Уште еднаш, додавање приказни е достапно само за официјални апликации Вконтакте за iPhone и Андроид. Се надевам дека веб верзијата нема да го стори тоа.

На крајот на декември 20016, програмерите на VK започнаа нов чип за своите корисници - историја. Сега на сајтот, како и на Instagram, можете да објавите кратка приказна за вашиот живот. Во оваа статија ќе ви кажам како да направите приказна во Вконтакте. Само сакам да забележам дека VC ви овозможува да креирате приказни само од gadget или таблет. За редовна верзија сајт оваа опција не е предвидено. Во заплетот можете да ставите слики и видеа од не повеќе од дванаесет секунди, да ги декорирате своите графика и да му испраќате на пријател во дијалог. Дозволете ни да анализираме по ред, од каде да почнеме.

Како да се направи историја во Вконтакте 2017

За да направите историја во Vkontakte 2017, одете на ресурс од gadget. Допрете на табулаторот за новости.

 1. На врвот ќе видите мали кругови со имиџот на вашите пријатели, како и круг со натпис "Историја".
 2. Кликнете на оваа област и започнете со создавање.
 3. За да ги изберете претходно снимените фотографии од галеријата, кликнете на квадратот налево, каде што е прикажан мал квадрат со слика.
 4. Ако сакате да направите клип, држете го копчето во средината на екранот.


Ако сакате да направите клип, држете го копчето во средината на екранот

Откако ќе се изберат сликите и видео е снимено, дополнителни копчиња ќе се појават на дното од екранот за да додаваат налепници, натписи и графити. Украсете го парцелот за да го диверзифицирате. Секоја налепница може да се премести на местото каде што ќе изгледа подобро и да го направи натписот во една од 8-те предложени бои. Кога сè е подготвено и сакате да го прикажете вашето создание на вашите пријатели, движете го своето внимание на екранот. Овде можете да видите 2 икони - со шестоаголен знак и стрелка која укажува на надолу. Икона за хексагона - прилагодувања за историја. Ако ја допрете оваа област, ќе ви бидат понудени три опции. Можете да заштедите сè што го објавувате во галеријата, да одберете кој сакате да ја прикажете приказната и да ги скриете приказните за другите.


Можете да заштедите сè што го објавувате во галеријата, да одберете кој сакате да ја прикажете приказната и да ги скриете приказните за другите

Како да го организираме, пишуваме. За да ја научите статистиката на приказната, повторно кликнете на неа. Подолу ќе бидат прикажани ставови, коментари и допаѓања. Малку сака? Дојди тука за да завршиш. И ако сте уморни од добивање на многу внимание, секогаш можете да го избришете заговорот. За да го направите ова, кликнете на знакот од трите точки на дното и одберете ја соодветната ставка.


За да го направите ова, кликнете на знакот од трите точки на дното и одберете ја соодветната ставка

Како да направите историја во Vkontakte од компјутер

Направете приказна во Vkontakte од компјутер до овој момент не може. Не постои техничка можност во услугата што ќе ви овозможи да снимате видео директно од веб камера и веднаш да ја префрлите на ресурс. Со компјутер можете да ја видите приказната за другите. Како и на gadget, оваа опција е лоцирана во делот за вести. Ако видите неколку приказни, тоа значи дека вашите претплатници и пријатели не активно ја користат оваа функција или не сакаат да ги споделат вестите од нивните животи. Додадете за да видите повеќе нови приказни.


Добар ден за сите посетители на блогот, денес ќе ви кажеме како да креирате историја на Vkontakte од вашиот компјутер. И што е тоа и за што?

Приказната за "Приказни" е дека можете да ги споделите со вашите пријатели кратки видеа од 12 секунди, снимени на вашиот Android телефон или iPhone, или да споделувате фотографии и фотографии.

Основна употребливост оваа алатка се разбира со мобилни уреди . Кога сè е на дофат на раката, и видео, фотографии и камера, со цел да се земе сето тоа во реално време.

Но, тука се поставува прашањето - "како да направите и да додадете приказна од лаптоп и да ја додадете преку?". Впрочем, телефонот понекогаш е испразнет, ​​и ох, како сакате да ги задоволите вашите пријатели со вашата приказна.

Историја во VK од компјутер

За да започнете, ајде да ја пронајдеме оваа функција, како што велат "од компјутерот".

Ако го отворите Vk од вашиот лаптоп, тогаш историјата може да се најде во табулаторот "Новини", овој дел се отвора стандардно веднаш штом се пријавите на страницата.

Сега оди на најважното нешто:

 1. Ние ја следиме врската;
 2. Ние го бараме полето "кодот" на дното на страницата;
 3. Го ставаме овој код таму, како што е прикажано на сликата:

врати API.stories.getPhotoUploadServer ({"add_to_news": 1});Уживање во резултатот!

Зошто само еден ден, или поточно, последниот ден?
За што станува збор?
Малку сака?
И што е тоа и за што?
Но, тука се поставува прашањето - "како да направите и да додадете приказна од лаптоп и да ја додадете преку?