Реклама
Реклама
Реклама

Како да станете гениј

  1. Кој е гениј
  2. Гениите се раѓаат или стануваат
  3. Вистински гениј
  4. Секој може да биде гениј
  5. Дали е можно да стане гениј

Да, навистина, денес сте слушнале дека ќе ја научите тајната за тоа како да станете генијалец, како и речиси секој човек, и без никакви нечовечки напори од своја страна, може да стане вистински гениј Да, навистина, денес сте слушнале дека ќе ја научите тајната за тоа како да станете генијалец, како и речиси секој човек, и без никакви нечовечки напори од своја страна, може да стане вистински гениј. Па, всушност, тука не постои ништо натприродно, а уште повеќе невозможно, а не, и кој, ако постои таква можност за брз развој, ќе го напушти?

Кој сака да биде просечен и празен, нека остане секако, добро, ние, луѓето кои не се плашат да развијат, денес го учиме рецептот за гениј од 99% од генијалите на овој свет , и секако дека ќе се обидеме да станеме многу, нема да се плашам од овој збор гениј. И уште повеќе, гениј не е во некоја конкретна индустрија, туку гениј во многу области на човечко знаење и во исто време на физички развој .

Се разбира, колку порано ќе почнете да работите на себе, толку ќе постигнете поголеми и побрзи резултати . Но, дури и ако веќе сте далеку од 4-5 години, ништо не е изгубено, со оваа техника и вашата желба можете брзо да ги постигнете таквите резултати што повеќето луѓе во нашиот современ свет не сонуваа.

Кој е гениј

Па, ајде да започнете со цел, пред да станете гениј, треба да разберете кој вистински гениј навистина е. Всушност, во современиот свет, а пред тоа , сите луѓе биле нарекувани гении кои биле поредок на големината или дури и неколку редови на големината супериорни во однос на нивото на развој на обичен човек .

И ова се однесува на било кој правец на човековиот развој, без разлика дали тоа е нивото на интелигенција, без разлика дали тоа се физички способности, достигнувања во музиката, цртање, поезија, пронајдок, па дури и бизнис, духовен развој и сè друго.

Всушност, повеќето од паранормалните способности, исто така, не се дадени од раѓање, а со помош на оваа техника, тие можат успешно да се развијат на посакуваното ниво , само-развојот нема речиси никакви граници.

Тоа е, всушност, со цел да стане гениј, доволно е значително да го надмине нивото на развој на обичните просечни луѓе, а тоа е она што ќе го научиме денес. Се разбира, со право може да се тврди дека постојат гении од раѓање, и едноставно е невозможно да ги станат физички само тие можат да се родат само.

Гениите се раѓаат или стануваат

Да, тоа веќе не е тајна, навистина постојат гении од раѓање, но верувајте во 99,9% од случаите не вреди да се натераат дури и да ја имаат оваа можност.

Прво, гении од раѓање се луѓе со генетски код кој првично бил оштетен , често со некои забележителни телесни попречувања, и на крајот тие не се способни првично да се диверзифицираат. Можеби тие имаат некоја повисока намена, или тоа е само шега на природата, проклетство, па дури и волја на среќа.

Но, всушност, гениите од раѓање се вклучени во целиот свој живот само во една работа, или уште почесто не се занимаваат со ништо, речиси секогаш не се среќни, а исто така, поради нерамнотежата на едностраниот развој, многу рано умираат, често дури и не достигнуваат 30 години.

Затоа, ако немате жабри и не ги зголемувате двоцифрените броеви од детството, сметате дека сте среќни, сега можете сами да постигнете сè, а тоа ќе биде многу повеќе заслужувано и покорисно.

Океј, ние ќе зборуваме за среќа посебно во прилозите, иако ова е исто така многу важен фактор, но запомнете сега: ниту една голема предрасуди за развој никогаш нема да доведе до среќа. Впрочем, среќата е хармонија, а хармонијата е разновиден развој. И секоја насока на само-развој ќе биде многу поефикасна ако веќе имаш многу знаење во други области. И во бизнисот, тоа е уште неколку пати повеќе релевантни.

Вистински гениј

И сега во разговор за тоа како да станете гениј, се сеќавате на вистинските хармонични и разновидни гении. Дури и најпознатите и познати Леонардо Давинчи заслужено ќе добијат во наше време цела куп на Нобелова награда.

Само размислете како е можно во исто време да бидете брилијантен доктор на своето време, брилијантен инженер, математичар, филозоф, астролог, уметник и многу повеќе работи што ги остави зад сцената засега. И патем, сигурно, а не лош бизнисмен, како и многу пари е потребен и за неговиот имот и за десетици различни експерименти.

И во современиот свет, овој материјален аспект кој веќе им пречи на секого е уште порелевантен, бидејќи со неограничени ресурси може да се развие многу побрзо во која било област која ви се допаѓа. И има толку многу области на активност што можат да се направат само ако постојат големи материјални ресурси.

Значи, зошто вештачки се ограничи себеси во развојот, бидејќи толку прекрасен и разновиден свет беше создаден посебно за да се прошири опсегот на вашите потенцијални можности, а не така што вие конкретно се ограничувате. Затоа, сега материјалната сфера е една од важните области во вашиот живот, така да се каже, плодна почва за вашиот само-развој.

И нема ништо лошо во материјалноста, како што многу луѓе размислуваат за тоа, во реалноста дури и добри болници, училишта и слично, некој создава такви институции, а тоа очигледно не се најлошите луѓе на земјата. И уште повеќе, за создавање на нешто поглобално, едноставно не можете без пари, дури и ако вашите намери се благородни.

Секој може да биде гениј

И на крајот, не мислите дека Леонардо Давинчи е единствениот хармонично развиен и брилијантен човек на планетата Земја. Се надеваме дека знаете дека повеќето од грчките и римските филозофи беа одлични математичари и лекари и инженери, а згора на тоа често за сето тоа, истовремено освои и на Олимписките игри.

И, се разбира, оваа листа на разновидни развиени луѓе од гениј може да се продолжи за многу долго, со стотици, ако не и илјадници познати и не многу познати имиња од историјата на човештвото. Но, што да се каже е навистина гениј може да биде секој кој ќе продолжи на ова иако долг, но многу интересен начин .

На крајот на краиштата, доволно е дури и да се потсетиме на уште еден банален пример за модерен актер, спортист, бизнисмен и понатаму по списокот, Арнолд Шварценегер.

Дали е можно да стане гениј

Вие само мислите дека тој е во исто време повеќе г-дин Олимпија, најпопуларен актер, успешен сопственик на синџир ресторани, автор на книги што се чита, политичар, па дури и гувернер на цела држава во Америка. Иако не е толку тешко, бидејќи тој навистина го сака сето тоа.

Но, ако е лесно, тогаш зошто уште не сте станале барем еден од нив, и тој стана сè одеднаш? Но, очигледно, сето ова навистина може да се фати во само еден живот, па дури и многу полесно и побрзо од него.

Се разбира, за да станеш гениј, ќе треба да земеш многу, многу повеќе чекори по патот кон самоподобрување , но има и добра вест. Ако сакате, може да станете многу поуспешна личност, водена од многу едноставна логика или дури и алгоритам на скоро сите познати гении во историјата.

Па, нема да те мачам веќе долго време, а во следниот дел од приказната за тоа како да станам генијалец, ќе ти кажам веќе практично со успех на одлични луѓе , вашиот гениј и патот на вашите идни големи достигнувања. И, се разбира, исто така прочитајте статии за тоа како да станете мудри , здрав , богатите , како да се успее , како да станете лидер или дури и свето .

Па, всушност, тука не постои ништо натприродно, а уште повеќе невозможно, а не, и кој, ако постои таква можност за брз развој, ќе го напушти?
Но, ако е лесно, тогаш зошто уште не сте станале барем еден од нив, и тој стана сè одеднаш?