Реклама
Реклама
Реклама

4 докази, що Бог є

  1. Випадкову появу легендарної гори і знаменитого Боїнга
  2. Подивися на свій мозок
  3. ідеальна планета
  4. незмінним Біблія

Цікаво: багато хто вважає, ніби ті, хто думає, що Всесвіт створив Бог, - це так звані «віруючі» люди, а визнають правої дарвіністіческую теорію або теорію зародження життя через космічних істот - це люди розумні, які спираються на наукові факти і археологічні знахідки. Однак для згоди з Дарвіном потрібно не менше віри, тим більше що наука, в тому числі і археологія, знаходить все більше підтверджень достовірності Біблії і існування Бога. Але чи потрібні ці докази того, хто відмовляється вірити в Нього? Адже можна сперечатися з чим завгодно.

Наприклад, почавши в школі вивчати хімію, я навідріз відмовилася вірити в існування кристалічної решітки. У мене просто в голові не вкладалося, що в речовинах між молекулами існують якісь особливі зв'язки, і, врешті-решт, мене просто не влаштовували малюнки в підручнику! І я вирішила, що це дурниці. І ніякі Менделєєв не змогли б мене переконати (від цього, напевно, у мене і було стільки проблем з хімією).

Але невіра в кристалічну решітку, навіть якщо вона існує, не так небезпечно як невіра в Бога, якщо Він є. Адже тоді ти прирікаєш себе на справжні проблеми.

Найсумніше, що людина, не вірячи в Бога, не в тому бачить сенс свого життя, звідси безглузда суєта, порожнеча в душі, всілякі комплекси, зіпсовані відносини і багато іншого.

Але перейдемо до доказів для тих, хто хоче вірити в Великого Творця, а Він на все під контролем,
Який все робить з глибоким змістом і чудовою метою. Отже, перший доказ не тільки наукове, а й цілком логічне.

Випадкову появу легендарної гори і знаменитого Боїнга

Випадкову появу легендарної гори і знаменитого Боїнга

Пам'ятайте відому гору Рашмор? На ній викарбувані образи Вашингтона, Джефферсона, Лінкольна і Рузвельта. Чи легко вам повірити, що ці образи з'явилися випадково? За століття під впливом дощу, вітру, раптом з'явилося це диво світла. Звичайно, це звучить безглуздо. Логіка підказує нам, що люди спланували і вміло висікли ці образи. Якщо вже гора не могла з'явитися випадково, то тим більше наша Земля, людина, Всесвіт.

Фредерік Хойл, відомий астроном, довів, наскільки абсурдно з точки зору математики випадкове з'єднання амінокислот в людській клітині. Він показав це на прикладі: чи є ймовірність, що торнадо пронесеться над ринком старих речей, на якому будуть міститися всі запчастини Боїнга-747, і випадково сформує літак з цих частин і залишить його там, готовим до зльоту? Цю ймовірність не варто брати до уваги. Набагато розумніше познайомитися з біблійною історією походження Землі.

Отже, доказ № 1: Занадто багато «випадковостей».

Подивися на свій мозок

Завдяки мозку людина здатна одночасно переробляти вражаючий обсяг інформації. Мозок сприймає кольору і об'єкти, які ми бачимо, температуру навколишнього середовища, тиск ніг на підлогу, звуки, біль. Мозок реєструє емоційні реакції, думки і спогади, контролює протікають в тілі процеси і багато іншого. Він обробляє понад мільйон одиниць інформації всього лише за одну секунду. Отже, чи можна сказати, що такий швидкісний мозок - це результат випадковості, вибуху, результат дивних перетворень мавпи в людину?

Доказ № 2: Лише розум, переважаючий над людським, був здатний створити такий вражаюче складний орган.

ідеальна планета

Якщо мозок людини так незвичайно продуманий, то що ж говорити про чудесне пристрої всієї нашої планети? Наша планета має досконалий розмір і відповідну силу тяжіння. Була б Земля менше, існування атмосфери на ній було б неможливо, так само як на Меркурії. Якби Земля була більше, то вона стала б схожа на Юпітер, її атмосфера містила б вільний водень. Таким чином, Земля - ​​це до сих пір єдина відома нам планета, яка забезпечена атмосферою, що містить необхідний склад газів для підтримки рослинного і тваринного життя.

Мабуть, наша Земля влаштована набагато складніше будь-якого Боїнга. Якщо ж його пристрій говорить про мудрого інженера, то тим більше вся наша планета, будь-яка її частинка вказує на такого Інженера, який все робить ідеально.

Доказ № 3: надзвичайна продуманість всього, що нас оточує.

незмінним Біблія

Думки про те, що Бог є, відвідують людини не тільки, коли він вивчає природу. Бог залишив для людей ще більш ясний доказ Свого буття - Своє Слово, точність якого археологічні розкопки продовжують підтверджувати. Наприклад, історичні знахідки в північному Ізраїлі в серпні 1993 року підтвердили існування царя Давида, автора багатьох Псалмів Біб-ща. Сувої Мертвого моря, знайдені в Кумранських печерах, і інші археологічні відкриття доводять точність, незмінність Біблії.

В результаті того, що її переписували (робили копії), перекладали іншими мовами, текст, записаний на її сторінках, не постраждав.

В результаті того, що її переписували (робили копії), перекладали іншими мовами, текст, записаний на її сторінках, не постраждав

Біблія була написана за більш ніж 1500 років, 40 різними авторами з різних місць, на трьох різних мовах, зачіпаючи різні питання в різні моменти історії. Проте, простежується вражаюче сталість Біблійного тексту. По всій Біблії червоною ниткою проходить думка
про те, що Бог нас любить і пропонує нам отримати Його порятунок і встановити з Ним стосунки, які будуть тривати вічно.

Доказ № 4: ми маємо підстави довіряти тому, що написано в Біблії.

Цікаво, що шлях багатьох вчених, які згодом стали християнами, почався з того, що кожен з них намагався спростувати існування Бога, довести що Біблія - ​​не історичні книга. Так, наприклад, за радянських часів групі вчених доручили довести, що євангельські історії - вигадка, але, звернувшись до історичних довідках, вони визнали, що написане про Христа - правда. Так що, дорогий друже, можу привітати тебе з тим, що ти не жертва випадковості, ти був задуманий Богом задовго до того, як з'явився на світ, Він любить тебе і чекає, коли ти повіриш Йому і довірити своє життя!

Тетяна Громова

Але чи потрібні ці докази того, хто відмовляється вірити в Нього?
Чи легко вам повірити, що ці образи з'явилися випадково?
Отже, чи можна сказати, що такий швидкісний мозок - це результат випадковості, вибуху, результат дивних перетворень мавпи в людину?