Реклама
Реклама
Реклама

Знаци поврзани со подароци. Што можете да дадете, а што не?

  1. Остри предмети
  2. Пари подароци
  3. Јадења
  4. Текстил
  5. Животни и птици
  6. Цвеќиња

Задоволство е не само да се примаат подароци, туку и да им се дадат. Но, за да го сториме тоа право - целата уметност, која бара не само генијалност, туку и знаење ќе потрае, од кои многу се уште се живи до денешен ден.

Зошто е невозможно да се даваат јадења со чипс, што е опасно како нож презентиран како подарок и што значи шамиче ветување на сопственикот? Во оваа статија ќе зборуваме не само за најпопуларните знаци на "подарок" и за начините да ги измамиме, туку и за тоа како да одбереме поволен подарок што ќе му донесе среќа на сопственикот.

Остри предмети

Ножеви   , ножици, игли, игли,   брошули   и други објекти за сечење со пирсинг избегнуваат давање во многу земји, а суеверието доаѓа од Истокот Ножеви , ножици, игли, игли, брошули и други објекти за сечење со пирсинг избегнуваат давање во многу земји, а суеверието доаѓа од Истокот. Оваа предрасуда беше толку силна што денес од суеверните луѓе може да се слушнат околу 6-7 различни толкувања на тоа. Некој мисли дека давањето нож е за жал за некој, остри предмети воопшто имаат негативна енергија, а некој се плаши да донесат такви проблеми за себе. Суеверието има најголема моќ во Латинска Америка: таму донираниот нож ја симболизира желбата целосно да ги прекине односите со некоја личност.

Во Русија, истото важи и за ладен челик, а јапонските катани или инкрустирани ками се повеќе популарен подарок. Значи, ако сакате да донирате нож или друг остри предмети на суеверна личност, ќе дојде до универзален трик: со цел да се спречи несреќата и негативноста, доволно е за примателот да му даде на донаторот за возврат за една монета.

Пари подароци

Пари подароци

Сите добро го познаваме знакот: даруваме празно паричник - кликнете на недостатокот на пари. "Откажи" ефектот ќе им помогне на сите исти парички или сметка на било која вредност, инвестирани во нова чанта. Интересно е дека колку повеќе пари се ставаат во себе, толку побогатите ќе бидат доделени. За среќа, не е неопходно да се дели со голема количина: не е монетарниот еквивалент што е важен, туку обемот, така што можете да го наполните паричникот, на пример, со денар монети. Патем пари кутии Овој знак исто така важи.

Ако парите се подарок, се препорачува да не го предадете од рака на рака, туку да го дадете во коверт: ова не само што ќе го спаси примачот од подарок од пропаст, туку и ќе биде диктиран од елементарните правила на бонтон. Вообичаено е да се донираат пари во попладневните часови, а не во вечерните часови, бидејќи, откако ќе го предаде на зајдисонце, донаторот се осудува на сиромаштија.

Јадења

Како што во принцип, сите контејнери не треба да се празни и мора да бидат исполнети со нешто. Тоа може да биде монета или симболичко лекување: колачиња, колачи или неколку слатки. Кујнските ножеви и виљушки, како што веќе спомнавме во првиот пасус, честопати се нарекуваат и несакани подароци.

Избор јадења како подарок, треба внимателно да проверите дали има чипови на него: се верува дека чинија или чаши, дури и со мала пукнатина, му ветуваат на сопственикот несреќа, раздор во семејството и целиот "скршен живот".

Текстил

Марамчето и пешкир спаѓаат во најнепожелните текстилни подароци Марамчето и пешкир спаѓаат во најнепожелните "текстилни подароци". Суеверието поврзано со првите се првенствено карактеристични за православните земји, каде што донираното шамиче симболизира брзо одвојување од блиското и другите солзи. Пешкир (и со тоа салфетка, шамија и ракавици), исто така, ветува одвојување, а понекогаш и - караница со најблиските. Може да го отстраните негативното со донирање повеќе од една ставка, но пар.

И тука чаршаф или тепих веќе долго време се смета за одличен подарок затоа што носи просперитет, среќа и просперитет на куќата на сопственикот и гарантира добар и долготраен однос со давателот. Исто така, според популарното верување, ако донирате чаршав или тепих на некоја личност, ти гарантирате често да го посетите.

Животни и птици

Животинската симболика има поинакво значење: желка традиционално поврзан со богатството, мудроста и растот на кариерата, делфинот ја исполнува куќата со позитивна енергија, жабата привлекува пари. Но агресивната симболика (ајкули, волци, бикови, итн.) Не е за секого.

Бидете внимателни со сликите или фигурите на птиците. Сова Тоа симболизира мудрост и е добро прилагоден како подарок на лидерот, но страшињата, врани, сите видови птици од блато, па дури и симбол на миленичиња - гулаби - можат да предизвикаат вознемиреност и да привлечат проблеми.

Цвеќиња

Цвеќиња

Јазикот на цвеќето може да се спореди со науката: внимателно е проучуван, документиран, а професионалните флористи може да ја раскажат целата приказна со помош на цветниот аранжман. Ако ви се случува да им даде некој цвеќиња, следете ги овие правила:

Сега знаете кои подароци се сметаат за поволни и кои не се. Запомнете дека суеверието е само дел од историјата и фолклорот, и можете да дадете било какви подароци на роднини и пријатели. Главната работа е да се направи тоа со душата! 🙂

Повеќе убави и интересни подароци .

Зошто е невозможно да се даваат јадења со чипс, што е опасно како нож презентиран како подарок и што значи шамиче ветување на сопственикот?