Реклама
Реклама
Реклама

Научете како да ја вклучите земјата. Како да го најдете вашиот број во редот за земјата

 1. Каде да одам
 2. Како се однесува жалбата
 3. Електронски ред: инструкции
 4. Видови редици за земјиште
 5. Промени во програмата во 2017 година
 6. Како е формирана електронската задача?
 7. Проверка на редослед на чекање
 8. Заклучок

Според законот на Руската Федерација, имаат право на оние кои имаат три или повеќе деца земјиште заговор големо семејство. Документите се собираат за учество во програмата и се одредува редот. Но, тоа може да потрае повеќе од една година пред да ја прими негуваната земја. Како да дознаете за возврат на земјата? Што треба да направите и каде да се свртите? Ќе ги најдете одговорите во статијата.

Каде да одам

Многу учесници во владината програма се надеваат на брзо решавање на нивното прашање. Но, многу очекуваниот повик не се јавува по еден месец или три. Почнуваат нервозни состојби и искуства. Сè е лесно да се одлучи кога има знаење каде да се сврти.

Некои семејства го нарекуваат одделот за социјална помош да се обидат да го дознаат местото на редот во оваа организација. Но, одделот не се занимава со такви прашања и таму семејството нема да помогне. За да го дознаете вашиот потег на земјата, треба да се јавите во администрацијата на градот во кој живеете. Со оглед на тоа што програмата за обезбедување на парцели е ограничена и е од регионален карактер, прашањето треба да се реши во локалната власт.

Како се однесува жалбата

Постојат неколку опции за добивање на информации.

 1. Телефонски повик до администрацијата . Вашиот повик треба да се пренасочи на одделот на комисијата што се занимава со ова прашање. Нејзиниот претставник ќе побара вашето име, датум на раѓање и апликација за локацијата. Потоа, тој ќе го нарече местото во редот, иако може да побара да се вози за да ги разјасни деталите.
 2. Лична посета на администрацијата. Исто така треба да се сретнете со член на комисијата кој ќе ги обезбеди потребните информации. Бидете сигурни да земете со себе пасош, квота за добивање на земјиште заговор и извод од матичната книга на родените за дете, ако се појавил при поднесување на документите.
 3. Со е-пошта . Оваа функција не е достапна во администрацијата на секој град. Но, некои организации претпочитаат да се спасат од бројни редици на овој начин, и со цел да се избегне трајно одвојување на персоналот на одделот од работа, тие ги информираат учесниците во програмата за задачата по електронска пошта по барање.

Електронски ред: инструкции

Оваа услуга е моментално достапна, за жал, само во некои региони на Руската Федерација. Можете да дознаете дали вашиот град е поврзан со таква услуга на располагање, контактирајќи ја локацијата на локалната администрација. Исто така можете да го направите ова со внесување на линијата на кој било пребарувач (Google, Yandex, итн.) На барањето " електронски ред да прими земјиште ", а потоа да го пропише името на вашиот град. По притискање на копчето "Барај", ќе најдете портал со оваа услуга, или ќе добиете негативен резултат.


За да го дознаете бројот на чекање за земјата во електронска форма, мора да се регистрирате на страницата. Внесување на потребните информации (податоци за пасоши не се потребни), ќе влезете во лична сметка каде што ќе бидат прикажани информации за местото во редот и на вашата идна страница (оваа функција не е достапна на сите страници).

Видови редици за земјиште

Како по правило, постојат две редици за да се добие земјиште:

 1. Големи семејства, ветерани и други корисници;
 2. Инвалидизирани и ученици на деца со посебни потреби.

Властите ја делат редот на два дела за да го намалат времето за лицата со попреченост и да станат малку помали. Сепак, редоследот на промоција на секоја од редовите е ист како и процесот на добивање информации за напредокот на нејзиното промовирање.

Статијата презентираше универзални методи за добивање на информации за напредокот на програмата за обезбедување на парцели . Можеби еден од нив ќе биде недостапен во локалната администрација поради недостаток на негово спроведување. Но, во секој случај, има и други кои дефинитивно треба да работат.

Помош големи семејства е еден од важните насоки на државната политика. Оваа категорија граѓани има право да добиваат мерки за домување и други мерки за поддршка.

Законски, за такво семејство им се доделуваат разни права. Како најпопуларна, се смета за обезбедување на материјална поддршка и обезбедување на природни придобивки. Големи семејства дава право да добијат земјиште бесплатно.

Дури и ако претставник на семејство се пријави за земјиште и сите потребни документи ги исполнуваат условите, локацијата ќе биде доделена само по претходниот настап на апликантот. Оваа статија ќе се осврне на прашањето за тоа што електронски ред е за семејства со многу деца, а исто така претставува алгоритам кој ви овозможува да видите каде се наоѓа апликантот за распределба.

Во 2011 година, Владата на Руската Федерација донесе одлука за доделување на семејства кои се регистрирани како деца со многу земји. За да се добие земјиште, барателот мора да ги исполнува следниве услови:

 • најмалку три деца со малолетна возраст мора да бидат воспитани во семејство;
 • во некои региони, распределба на земјиштето од семејства со деца до 23 години кои учат со полно работно време;
 • помалите граѓани мора да живеат со своите родители во местото на живеење;
 • родителите треба формално да се венчаат;
 • семејството мора да живее во регионот на циркулацијата најмалку 5 години.
  Важен услов за распределба на распределбата е неговата употреба. Доделувањето на земјиштето се смета за цел тип на помош, па затоа е неопходно семејството да го користи земјиштето само под одредени услови. Доделување може да се користи за изградба, организација на приватни фарми или фарми, како и за распаѓање на градината.

Промени во програмата во 2017 година

Бидејќи во многу региони се појавија значителни проблеми со обезбедувањето земјиште на таквите семејства, беа направени неколку важни измени на законот. Почнувајќи од март во тековната година, наместо земјиште, семејството може бесплатно да ги прима станбените простории.


Целото семејство треба да се согласи за оваа опција и таква одлука треба да се направи во писмена форма. Дополнителна опција е да се добие големо семејство мек заем.

Конечната одлука се донесува заеднички од страна на сите членови на семејството, по што се поднесува посебна пријава. 30 дена се земаат за разгледување на пријавата, по што апликантот исто така е сместен во посебна задача.

Како е формирана електронската задача?

За да добиете информации за кандидатот влегоа во листата на кандидати за земјиштето, можете да го контактирате местото на пријавата и да ги дознаете потребните информации. Редоследот е формиран од сите поднесени пријави, земајќи го предвид датумот на жалбата.

Во моментот на доставување на апликацијата, документот е регистриран и доделен е секвенциски број. Со оглед на овој број, барателот се внесува во регистарот на листи на чекање. Во секоја општина и во секоја администрација се води слична евиденција за корисниците кои имаат право да доделат земјиште. Поради фактот што секвенцата е формирана електронски, големото семејство самостојно може да го препознае редот и, доколку е потребно, да ја контролира ситуацијата.

Важен нијанс е исто така фактот дека семејството може, во секое време, да провери во која фаза е напредокот кон посакуваната цел. Доволно е да се користи Интернет.

Проверка на редослед на чекање

За да се провери редот во земјата на големи семејства неопходно е да се контактира извршниот орган во кој е поднесена апликацијата или да се оди на нејзиниот службен ресурс. Во случај на лична жалба, ќе треба да ги доставите потребните документи: пасош, квота за местото и изводи од матичната книга на детето.


Покрај тоа, онлајн апликација ја елиминира потребата за посета на извршната канцеларија. Во овој случај, одговорот, исто така, ќе го покаже редоследот на барателот. Дополнително, треба да се каже и за можноста да се дознае нарачката со користење на телефонски повик до регионалната администрација. Подносителот ќе треба да ги наведе нивните податоци и датумот на поднесување на пријава за доделување на алокации. Откако ќе се обезбедат потребните информации, граѓанинот ќе може да го добие бројот на чекање.

Во одредени региони се создадени официјални портали, каде што е доволно да ги внесете вашите податоци со цел да ги дознаете потребните податоци. За жал, оваа услуга е обезбедена само во ограничен број субјекти на федерацијата.

Алгоритмот е прилично едноставен:

 1. Изведете регистрација на страницата.
 2. Внесете ги потребните информации (не е потребен пасош податоци) и внесете ја вашата лична сметка.
 3. Прочитајте ги целосните информации за доделената површина и бројот на редоследот во редот за време на третманот.

Манипулациите како целина се едноставни и јасни, затоа, за повеќето кандидати нема да има потешкотии во нивното спроведување.

Заклучок

Поради големите семејства, некои семејства можат да аплицираат за администрацијата и бесплатно да аплицираат за доделување на земјиште. Да се ​​стави на, треба да се чека за нивниот ред. За да добиете целосна контрола над ситуацијата и информации за тоа во која фаза е напредокот на редот, треба да ја посетите администрацијата или да направите виртуелно барање.

Како да дознаете за возврат на земјата?
Што треба да направите и каде да се свртите?
Како е формирана електронската задача?