Реклама
Реклама
Реклама

Медиумите повикаа неколку причини за смртта на неговиот син Сергеј Иванов, кој се удавил во ОАЕ

Фото: Михаил Почуев / ТАСС

15743

dp.ru

6 ноември 2014 г. 11:55

Син на чело на претседателската администрација Сергеј Иванов Александар се удави во Обединетите Арапски Емирати, спаси неговата ќерка. Трагедијата изби на 3 ноември 2014 година во Дубаи на плажа меѓу хотелите Мина Асалам и Бурџ ал Арап, каде што Александар Иванов се одмараше со своето семејство.

Верзии за тоа како синот на Сергеј Иванов потонал во Емирати веќе се појавија во медиумите. Една од причините за смртта на Александар Иванов ја нарече бурата што избувна тој ден. Новинарите, кои се однесуваат на сведоци, пишуваат дека одеднаш почнале големи бранови на морето. Александар Иванов успеа да ја притисне неговата ќерка на брегот, со кого отиде пливање, но самиот тој не можеше да плива.

Детали за смртта на неговиот син, Сергеј Иванов, кој се удавил во ОАЕ, почна да се појавува во медиумите. Тие објавија дека човекот речиси веднаш бил одвлечен на брегот, но амбулантата пристигнала само половина час подоцна. Лекарите направија се што е можно да го спасат Александар Иванов, но тие не успеаа.

Синот на Сергеј Иванов, потопен во ОАЕ, не е случајно, според некои очевидци. Според нив, лекарите кои пристигнале на местото на трагедијата немале ништо друго освен екран. Сведоците веруваат дека смртта на Александар Иванов не била несреќа, туку преправен убиство.

Синот на Сергеј Иванов, кој се удавил во Емирати на 3 ноември 2014 година, бил 37 години. Работел како заменик-претседател на Внешхекомбанк. Александар Иванов остави жена и две деца. Син на Сергеј Иванов дипломирал на МГИМО и Финансиската академија. Од 2002 до 2006 година, работел во ВТБ, потоа отишол во Внешхекомбанк. Првиот пост на новото место беше функцијата заменик-директор на одделот. Во 2012 година, тој стана заменик-претседател на одборот.

Смртта на синот на Сергеј Иванов во пресрет на 5 ноември 2014 година беше потврдена Внешэкономбанк . "Банката доживеа ужасна загуба, починал е висок професионален, неоспорен авторитет во својата област, секогаш ќе се сеќаваме на Александар Сергеевич како неверојатно светла и скромна личност со светли и длабоки лични квалитети. Изгубивме вистински пријател и соработник", рече банката. .

Кремљ веќе изрази длабоко сочувство до шефот на претседателската администрација Сергеј Иванов и неговото семејство поради смртта на неговиот син Александра Иванова кој се удавил во Емирати на 3 ноември 2014 година.